5 films van The Searchers op 50ste Filmfestival van Gent

'Ferrari', 'May December', 'Dumb Money', 'Past Lives' en 'Dream Scenario' kennen hun Belgische première op het Filmfestival van Gent.

Met grote trots kondigen we aan dat maar liefst vijf films uit onze komende line-up opgenomen zijn in het programma van Film Fest Gent:

  • 'Ferrari' (regie: Michael Mann)
  • 'May December' (regie: Todd Haynes)
  • 'Dumb Money' (regie: Craig Gillespie)
  • 'Past Lives' (regie: Celine Song) - officiële competitie
  • 'Dream Scenario' (regie: Kristoffer Borgli)

De 50ste editie van Film Fest Gent vindt plaats van 10 tot en met 21 oktober. Wie erbij wil zijn, vindt hier meer info & tickets.


FILMFESTIVAL VAN GENT

Ferrari

Première op 19 oktober
Extra vertoningen op
20 en 21 oktober

Regie: Michael Mann
Scenario:
Troy Kennedy-Martin, Michael Mann, Brock Yates
Cast:
Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley

De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari (Adam Driver): zijn autobedrijf gaat failliet, het huwelijk met zijn vrouw Laura (Penélope Cruz) gaat niet over een leien dakje en tot overmaat van ramp overlijdt hun zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één wedstrijd: de Mille Miglia doorheen Italië. 

‘Ferrari’ is de langverwachte film van regisseur Michael Mann (‘Heat’, ‘Collateral’) met Adam Driver (‘Marriage Story’, 'House of Gucci'), Penélope Cruz (‘Parallel Mothers’) en Shailene Woodley (‘Dumb Money’, 'To Catch a Killer’) in de hoofdrollen.

 

May December

Première op 11 oktober
Extra vertoningen op
12, 13 en 14 oktober

Regie: Todd Haynes
Scenario: Samy Burch, Alex Mechanik
Cast: Natalie Portman, Julianne Moore, Charles Melton

Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen bereiden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De familierelaties komen echter onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Natalie Portman) arriveert om het stel te bestuderen voor haar nieuwe filmrol, waarin ze Gracie zal vertolken. Terwijl de twee vrouwen elkaar bestuderen, beginnen de verschillen en overeenkomsten tussen hen langzaam in elkaar over te vloeien. 

‘May December’ is de tiende speelfilm van regisseur Todd Haynes (‘Carol’, ‘Dark Waters’, ‘Far From Heaven’), met Oscar-winnaars Julianne Moore en Natalie Portman in de hoofdrollen.

 

Dumb Money

Première op 13 oktober
Extra vertoningen op
17, 18 en 20 oktober

Regie: Craig Gillespie
Scenario: Lauren Schuker Blum, Rebecca Angelo & Ben Mezrich
Cast: Paul Dano, Shailene Woodley, Seth Rogen, Pete Davidson

In 2021 zet een groep amateurbeleggers en Reddit-gebruikers de beleggingswereld op zijn kop door massaal aandelen te kopen van de verliesmakende videogame-winkel GameStop. Ze creëerden eigenhandig een ’short squeeze’ waarmee ze één van de grootste hedgefunds op Wall Street neerhaalden door samen te spannen tegen de grootgewichten van de beurs.

In dit ongelooflijke, maar waargebeurde David versus Goliath-verhaal vertolkt Paul Dano de legendarische Youtuber en investeerder Keith Gill, die online bekendheid verwierf als ‘Roaring Kitty’. De sterrencast van deze komedie van regisseur Craig Gillespie (bekend van ‘I, Tonya’, ‘Cruella’ en de serie ‘Pam & Tommy’) wordt aangevuld door Seth Rogen, Pete Davidson, Shailene Woodley, Sebastian Stan, America Ferrera en Nick Offerman.

 

Past Lives
OFFICIËLE COMPETITIE

Première op 13 oktober
Extra vertoningen op
14 en 16 oktober

Regie: Celine Song
Scenario: Celine Song
Cast: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. ‘Past Lives’ werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

 

Dream Scenario

Première op 12 oktober
Extra vertoningen op
13, 14 en 20 oktober

Regie: Kristoffer Borgli
Scenario: Kristoffer Borgli
Cast: Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Michael Cera

Nicolas Cage speelt de rol van een doodgewone professor die plots een gevierde celebrity wordt wanneer hij verschijnt in iedereens dromen. Maar wanneer deze dromen beginnen te veranderen in nachtmerries, slaat zijn populariteit snel om, met alle gevolgen van dien. ‘Dream Scenario’ werd geschreven en geregisseerd door Kristoffer Borgli (bekend van ‘Sick of Myself’).

 

Komende releases

  • Dumb Money: 29/11/2023
  • Freelance: 13/12/2023
  • Past Lives: 20/12/2023

Eline Van Hooydonck

Eline Van Hooydonck

PR & Brand Manager, The Searchers

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over The Searchers

Contact

The Searchers Grotehondstraat 42 / bus 5 & 6 2018 Antwerpen

[email protected]

www.thesearchers.be