Aankondiging releasedatum en persvisie 'Mothers' Instinct' met Anne Hathaway en Jessica Chastain

De hitchcockiaanse thriller is vanaf 1 mei 2024 in de Belgische zalen te zien.

‘Mothers’ Instinct’ is de internationale verfilming van de Belgische psychologische thriller ‘Duelles’ (2018) waarin Veerle Baetens één van de hoofdrollen vervulde. ​ Het is een losse bewerking van Barbara Abels pageturner 'Derrière la haine', die eerst verfilmd werd als 'Duelles' en nu als 'Mothers' Instinct'. ​ Voor de internationale verfilming nemen twee Oscarwinnaars Jessica Chastain ('The Help', 'Interstellar') en Anne Hathaway ('The Devil Wears Prada', 'Interstellar') de hoofdrollen van Celine en Alice op zich.

Volgens Chastain is de film waarin haar personage en dat van Hathaway van BFF’s naar frenemies transformeren te vergelijken met de filmklassieker 'What Ever Happened to Baby Jane?': “Het is natuurlijk een ander soort film, maar het concept van twee actrices die de onderlinge spanning uitspelen, maakt het zeer interessant. Godzijdank zijn Annie en ik dol op elkaar, dus dat maakt het ook een andere ervaring" vertelde ze in IndieWire. Hoewel 'Mothers’ Instinct' formeel hun derde gezamenlijke film is (na Interstellar uit 2014 en 'Armageddon Time' uit 2022), is dit voor het eerst dat ze daadwerkelijk scènes delen.

 

Trailer

Synopsis

Begin jaren ’60 leven beste vriendinnen en buren Alice (Jessica Chastain) en Celine (Anne Hathaway) een idyllische levensstijl met verzorgde gazons, succesvolle echtgenoten en kinderen van dezelfde leeftijd. Na een tragisch ongeluk wordt hun perfecte leven abrupt verstoord. ​ Schuldgevoelens, achterdocht en paranoia ontwrichten de zussenband en er ontstaat een psychologische wilsstrijd waarin hun moedersinstinct haar meest duistere kant laat zien.

Benoît Delhomme maakt zijn regiedebuut in de psychologische thriller ‘Mothers’ Instinct’. Oscarwinnaressen Jessica Chastain en Anne Hathaway laten hun beste werk zien in deze Amerikaanse remake van de Belgische film ‘Duelles’. Het originele script werd losjes gebaseerd op de roman ‘Behind the Hatred’ (‘Derrière la haine’) uit 2012 van Barbara Abel.

 

'Mothers' Instinct' is vanaf 1 mei 2024 in de Belgische bioscoopzalen te zien. ​

Er zijn interviews mogelijk met regisseur-cinematograaf Benoît Delhomme en met de (Belgische) 'Derrière la haine'-auteur Barbara Abel. ​
Heb je interesse in een gesprek? ​
Mail dan je voorkeur(en) naar
[email protected].

 

Persvisie

  • Dinsdag 16 april om 12u00 in Cinema Aventure, Brussel (OV, met ondertiteling)

 

Wil je graag aanwezig zijn op de persvisies in Brussel?
Mail ons dan via [email protected]

Press notes kan je hier vinden.

 

Galerij

Komende releases

  • Arthur the King: 27/3/2024
  • Asphalt City: 3/4/2024
  • Baghead: 1/5/2024
  • Mothers' Instinct: 1/5/2024

Komende persvoorstellingen

Baghead:

  • 27/3 om 14u in Cinema Aventure, Brussel
  • 16/4 om 14u in Cinema Aventure, Brussel

Mothers' Instinct:

  • 16/4 om 12u in Cinema Aventure, Brussel

Eline Van Hooydonck

Eline Van Hooydonck

PR & Brand Manager, The Searchers

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over The Searchers

Contact

The Searchers Grotehondstraat 42 / bus 5 & 6 2018 Antwerpen

[email protected]

www.thesearchers.be