Aankondiging releasedatum en persvisies 'Dumb Money'

'Dumb Money' met Paul Dano, Shailene Woodley, Seth Rogen en Pete Davidson is vanaf 29 november in de Belgische zalen te zien.

Januari 2021. Financieel analist Keith Gill (in 'Dumb Money' gepeeld door Paul Dano) zet de financiële wereld op zijn kop met zijn YouTube-kanaal, waar hij onder de schuilnaam 'Roaring Kitty' beleggingsadvies geeft aan amateurbeleggers. Gil post ook regelmatig op Reddit waar hij op r/WallStreetBets (anoniem) aandelen bespreekt. Eén van de meest interessantste aandelen zijn volgens hem die van GameStop, een videogamewinkel. Wanneer genoeg liefhebbers hun aandelen kopen, zorgt dit ervoor dat de financiële markt wankelt en veel grote spelers kapitaal verliezen. De grootste verliezer in dit verhaal zijn miljonairs zoals Gabe Plotkin (in de film vertolkt door Seth Rogen).

Met 'I, Tonya' verfilmde Craig Gillespie eveneens een waargebeurd schandaal met Margot Robbie in de rol van de grofgebekte kunstschaatser Tonya Harding. Gillespie beleefde het GameStop-verhaal via zijn 24-jarige zoon die tijdens de lockdown bij hem inwoonde en die eigenhandig bijdroeg aan de 'short squeeze' van Keith Gill. De regisseur raakte gefascineerd door de rebellie van een grote, ontevreden menigte die het verschil wilde maken ten tijde van de COVID-pandemie en #BlackLivesMatter.

Synopsis

In 2021 zet een groep amateurbeleggers en Reddit-gebruikers de beleggingswereld op zijn kop door massaal aandelen te kopen van de verliesmakende videogame-winkel GameStop. Ze creëerden eigenhandig een ’short squeeze’ waarmee ze één van de grootste hedgefunds op Wall Street neerhaalden door samen te spannen tegen de grootgewichten van de beurs.

In dit ongelooflijke, maar waargebeurde David versus Goliath-verhaal vertolkt Paul Dano de legendarische Youtuber en investeerder Keith Gill, die online bekendheid verwierf als ‘Roaring Kitty’. De sterrencast van deze komedie van regisseur Craig Gillespie (bekend van ‘I, Tonya’, ‘Cruella’ en de serie ‘Pam & Tommy’) wordt aangevuld door Seth Rogen, Pete Davidson, Shailene Woodley, Sebastian Stan, America Ferrera en Nick Offerman.

 

'Dumb Money' is vanaf 29 november in de Belgische bioscoopzalen te zien. ​
Press notes download je hier.
EPK materialen bekijk je hier.

Persvisies

 • Woensdag 11 oktober om 11u in Kinepolis Gent (FFG) (OV met BIL ondertiteling)
 • Donderdag 16 november om 10u in Cinema Aventure, Brussel (OV met BIL ondertiteling)

 

Wil je graag aanwezig zijn op de persvisie in Brussel?
Mail ons dan via [email protected]

 

Galerij

Komende releases

 • Dumb Money: 29/11/2023
 • Freelance: 13/12/2023
 • Past Lives: 20/12/2023
 • May December: 24/1/2024

Komende persvoorstellingen

Past Lives

 • 29/11 om 10u00 in Cinema Aventure, Brussel

May December:

 • 20/12 om 10u00 in Cinema Aventure, Brussel

Dream Scenario:

 • 10/10 om 13u30 in Kinepolis Gent (FFG)

Dumb Money:

 • 11/10 om 11u00 in Kinepolis Gent (FFG)
 • 16/11 om 10u00 in Cinema Aventure, Brussel

Ferrari:

 • 18/10 om 9u45 in Kinepolis Gent (FFG)

Eline Van Hooydonck

Eline Van Hooydonck

PR & Brand Manager, The Searchers

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over The Searchers

Contact

The Searchers Grotehondstraat 42 / bus 5 & 6 2018 Antwerpen

[email protected]

www.thesearchers.be