Aankondiging releasedatum en persvisies 'May December' met Natalie Portman en Julianne Moore

Laat je meeslepen door dit complexe psychodrama onder regie van Todd Haynes ('Carol', 'Dark Waters' en 'Far From Heaven').

'May December' ging in première op het Filmfestival van Cannes eerder dit jaar en deed sindsdien heel wat festivals aan: Het New York Film Festival, het Filmfestival van Leiden en het Filmfestival van Gent.

In dit psychologische drama staan Julianne Moore en Natalie Portman tegenover elkaar en tasten ze elkaars persoonlijke en professionele grenzen af wanneer ze samenwerken aan een film die gebaseerd is op Gracie's (Julianne Moore) controversiële relatie met Joe (Charles Melton). Toen de twee elkaar leerden kennen was Joe nog een prille tiener van dertien en Gracie een volwassen dertiger. De twee zijn nog steeds getrouwd, maar is hun relatie gebaseerd op liefde of misbruik?

 

Little White Lies:
"Dit is verreweg Haynes' grappigste film tot nu toe, met verwijzingen naar Almodóvar met de dramatische zooms en de verhoogde spanning tussen de personages."

Guardian:
"Een amusant en elegant drama, Highsmithiaans in zijn intimiteit en sluwheid; misschien een donkere versie van Haynes' Carol?"

IndieWire:
"In 'May December', de grappigste en minst "gestileerde" van zijn films, is het makkelijker dan ooit om Todd Haynes' genialiteit te waarderen."

 

Trailer

Synopsis

Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen bereiden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De familierelaties komen echter onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Natalie Portman) arriveert om het stel te bestuderen voor haar nieuwe filmrol, waarin ze Gracie zal vertolken. Terwijl de twee vrouwen elkaar bestuderen, beginnen de verschillen en overeenkomsten tussen hen langzaam in elkaar over te vloeien. 

‘May December’ is de tiende speelfilm van regisseur Todd Haynes (‘Carol’, ‘Dark Waters’, ‘Far From Heaven’), met Oscar-winnaars Julianne Moore en Natalie Portman in de hoofdrollen.

'May December’ werd na de succesvolle première in Cannes verkocht aan Netflix. Deze aankoop heeft echter enkel betrekking op de Verenigde Staten en heeft geen invloed op de Nederlandse filmrechten en releasedatum. The Searchers behoudt dus alle rechten voor de Benelux-landen en zal een klassieke windowing hanteren naar release toe, mét bioscooprelease.

 

'May December' is vanaf 24 januari 2024 in de Belgische bioscoopzalen te zien.

 

Persvisie

  • Woensdag 20 december om 10u in Cinema Aventure, Brussel (OV met BIL ondertiteling)

Wil je graag aanwezig zijn op de persvisies in Brussel?
Mail ons dan via [email protected]

Press notes download je hier.

 

Galerie

Komende releases

  • Dumb Money: 29/11/2023
  • Freelance: 13/12/2023
  • Past Lives: 20/12/2023
  • May December: 24/1/2024
  • The Beekeeper: 17/1/2024

Komende persvoorstellingen

Past Lives

  • 29/11 om 10u00 in Cinema Aventure, Brussel

May December:

  • 20/12 om 10u00 in Cinema Aventure, Brussel

Eline Van Hooydonck

Eline Van Hooydonck

PR & Brand Manager, The Searchers

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over The Searchers

Contact

The Searchers Grotehondstraat 42 / bus 5 & 6 2018 Antwerpen

[email protected]

www.thesearchers.be