Nieuwe releasedatum 'Golda'

De releasedatum van 'Golda' verschuift naar 3 januari 2024.

Na Ingrid Bergman ('A Woman Called Golda') en Anne Bancroft ('Golda's Balcony' op broadway) is het aan Helen Mirren om de rol van de Israëlische 'Iron Lady' Golda Meir te belichamen. Mirren, bekend van films als 'Fast & Furious', 'The Queen' en 'Hitchcock', voegt met deze indrukwekkende hoofdrol een nieuwe film toe aan haar uitgebreide palmares. Ze is de winnares van één Oscar, vier BAFTA’s, vier Emmy Awards en maar liefst drie Golden Globes.

Regisseur Guy Nattiv maakte eerder al furore met zijn live-action kortfilm 'Skin' in 2019, die de Oscar voor Beste Kortfilm (Live Action) in de wacht sleepte. Met 'Golda' waagt hij zich aan een ambitieuze biopic waarin Golda het middelpunt is van de Jom Kippoer Oorlog. Als eerste vrouwelijke premier van Israël met een wankele gezondheid, voerde ze in de jaren '70 het bevel over een oorlogsraad waarin alleen mannen zetelden. "Ze was de verkeerde vrouw op de verkeerde plaats op het verkeerde moment." verklaarde Nattiv in een interview met The Hollywood Reporter.

Synopsis

6 oktober, 1973. Op Israëls heiligste dag Jom Kippoer lanceren Egypte, Syrië en Jordanië een gezamenlijke verrassingsaanval op het schiereiland Sinaï en de Golanvlakte. Compleet overrompeld moet premier Golda Meir (Helen Mirren), de ‘Iron Lady' van Israël, het dreigende gevaar zien af te wenden. Terwijl ze wordt tegengewerkt door haar volledig mannelijke kabinet, is het aan Golda om deze noodsituatie de kop in te drukken, want in deze race tegen de klok staan aan beide kanten van de strijd de levens van miljoenen burgers op het spel.

‘Golda’ vertelt het verhaal van de Jom Kipoer-oorlog via het perspectief van de Israëlische minister-president Golda Meir, die op haar beurt vertolkt wordt door Helen Mirren.

 

Ontdek 'Golda' vanaf 3 januari 2024 in de Belgische bioscoopzalen.


Heb je onze persvoorstellingen gemist maar wil je de film graag bekijken voor release? ​
Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Press notes download je hier.

 

Galerij

Komende releases

  • Dumb Money: 29/11/2023
  • Freelance: 13/12/2023
  • Past Lives: 20/12/2023
  • May December: 24/1/2024

Komende persvoorstellingen

Past Lives

  • 29/11 om 10u00 in Cinema Aventure, Brussel

May December:

  • 20/12 om 10u00 in Cinema Aventure, Brussel

Eline Van Hooydonck

Eline Van Hooydonck

PR & Brand Manager, The Searchers

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over The Searchers

Contact

The Searchers Grotehondstraat 42 / bus 5 & 6 2018 Antwerpen

[email protected]

www.thesearchers.be